Agris.cz - agrární portál

Italové v karanténě utráceli víc za jídlo, přibrali o dvě kila

6. 5. 2020 | ČTK

Italové, kteří museli kvůli koronaviru strávit téměř dva měsíce v karanténě, se snažili domácí izolaci zpříjemnit mimo jiné i většími nákupy potravin, a v průměru kvůli tomu přibrali dva kilogramy. Vyplývá to z průzkumu zemědělského svazu Coldiretti, o němž dnes informovala agentura ANSA. Za nákupy jídla utratili Italové v karanténě zhruba o pětinu víc než obvykle.

Podle Coldiretti se zvýšila spotřeba zejména u cukrovinek - o 13 procent a u hotových jídel - o 24 procent. Dokonce o celých 38 procent se zvedly prodeje těsta na pizzu pro domácí výrobu. Na odbyt šly více i suroviny pro výrobu moučníků nebo potraviny s vyšším obsahem tuku.

Coldiretti uvedl, že 47 procent oslovených lidí chce ukončení karantény a uvolnění omezení pohybu využít k tomu, aby se pokusili zhubnout. Od pondělka se smějí Italové opět bez omezení věnovat individuálním sportům jako například běhání, nově jsou otevřená venkovní hřiště a parky.


Zdroj: ČTK, 6. 5. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 21:26