Agris.cz - agrární portál

Značka čokoládových tyčinek Deli slaví 40. narozeniny

11. 5. 2020 | ČTK

Značka čokoládových tyčinek Deli letos slaví 40. narozeniny. Těchto sladkostí se každoročně vyrobí v olomoucké továrně Zora tisíc tun, sdělili ČTK cukrovinkáři ze společnosti Nestlé. Několikrát se značka stahovala, hlavně kvůli snaze prodávat tyčinky Deli Super.

"Před 40 lety se zrodila legenda. Nejen, že je Deli jediná tyčinka v našem portfoliu, která byla vytvořena přímo na míru československému trhu, ale také jako jediná zažila hned několik comebacků. Deli si spotřebitelé doslova vybojovali nazpět," uvedl manažer značky Deli Martin Jiruška. Spotřebitelé byli tehdy podle firmy většinou konzumenty jenom jedné z pěti variant, které následně zůstávají věrni.

V roce 1992 přešla spolu se značkou Orion Deli pod Nestlé, o rok později se začala spouštět varianta Deli Super, která byla větší, měla odlišnou chuť i obal. Měla se stát hlavním Deli produktem. "Nová varianta však u spotřebitelů nezískala dostatečnou popularitu a její prodeje postupně klesaly. V reakci na danou situaci byla původní Deli znovu zařazena do výroby," dodala firma.

O probuzení zájmu o DeliSuper se snažila firma v roce 1998, kdy "normální" Deli stáhla, o rok později ji zase na českou scénu vrátila. "Společnost zjistila, že spotřebitelé si žádají tyčinku v původním složení i množství, tak jak na ni byli zvyklí," dodal Jiruška. Deli Super na trhu skončila v roce 2004. Mezitím prakticky zlidověl reklamní slogan : "A co teď? Teď si dáme Deli."

V minulosti se objevilo více příchutí tyčinky, nejoblíbenější je nyní pistáciová. "Rádi bychom spotřebitele vyzvali, aby s námi nasdíleli historické fotky/obaly různých Deli příchutí, které jsou pro ně nejzajímavější. Třeba se nějaká z nich může v budoucnu vrátit," uzavřel Jiruška.

Zisk české pobočky předního světového výrobce cukrovinek Nestlé předloni meziročně stoupl o 1,6 procenta na 578 milionů korun. Tržby klesly o cca 200 milionů korun na 10,5 miliardy. Loňské výsledky zatím firma nezveřejnila.


Zdroj: ČTK, 11. 5. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 09:25