Agris.cz - agrární portál

Mlékárna Otinoves obnovuje provoz,většina zaměstnanců se vyléčila

25. 5. 2020 | ČTK

Mlékárna Otinoves na Prostějovsku, kde se v první polovině května nakazila zhruba desítka zaměstnanců novým typem koronaviru a ostatní skončili v karanténě, od pondělka obnovuje výrobu. Většina zaměstnanců prošla opakovaně testy na covid-19 s negativním výsledkem a může se vrátit do práce. Během víkendu mlékárna udělala přípravná opatření. Provoz i podniková prodejna prošly sanitací a dezinfekcí. Od pondělka se otevře i podniková prodejna. ČTK to dnes řekla mluvčí mlékárny Eva Kijonková.

Jediný výrobce sýru Niva na Moravě přerušil výrobu 8. května, kdy se potvrdila nákaza u prvních zaměstnanců. Od té doby bylo všech zhruba pět desítek zaměstnanců doma v karanténě. Pozitivní test na covid-19 se nakonec potvrdil u necelé pětiny pracovníků; část z nich je již k dnešku také negativních. "Začínáme standardní ranní směnou a prodejnu otevíráme v obvyklém čase," uvedla ředitelka Mlékárny Otinoves Hana Zouharová.

Po obnovení provozu nyní mlékárna rozbíhá speciální akci, kterou by chtěla stabilizovat svou finanční situaci. Čtrnáctidenní výpadek je pro podnik, který má běžně za měsíc milionové tržby, skličující. Minikampaní s názvem Procento pro zdraví by proto společnost chtěla oslovit konečné zákazníky, aby v podnikové prodejně utratili o procento víc, než jsou zvyklí.

Kampaň zároveň žádá i obchodní partnery, aby procento z marží, které získávají z prodeje otinovské nivy, uvolnili na stabilizaci mlékárny nebo poskytli slevy. "Jediné procento pro nás v tuto chvíli znamená obrovskou pomoc," doplnila ředitelka mlékárny. Minikampaň poběží na sociálních sítích a cíleně v komunikaci s obchodními partnery.

Provoz byl v mlékárně přerušen na více než dva týdny, všichni zaměstnanci, kterých je v podniku zhruba pět desítek, podstoupili testy. Pro odstávku se podnik rozhodl sám. Zdroj nákazy vedení podniku v polovině května neznalo a nechtělo o něm spekulovat. Podle ředitelky firma takovou informaci neměla ani od hygieniků a epidemiologů. "V této situaci jsme pochopitelně nikdy nebyli. Máme téměř devadesátiletou tradici, jsme malá mlékárna s majoritním podílem zemědělců a oceňovaným produktem. Virus může bohužel dostat kdokoli," řekla tehdy ČTK ředitelka podniku.


Zdroj: ČTK, 25. 5. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 06:13