Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 27.5. 2020

28. 5. 2020 | Agris

Terčem zlodějů se stávají včelstva, kterých je nyní nedostatek

Terčem zlodějů se v poslední době stávají včelstva, kterých je nyní nedostatek. Vinou nemoci velké množství z nich nepřežilo zimu. Úbytek včelstev navíc zvedl na trhu ceny, vzrostly i o polovinu. ČTK to dnes řekl Česlav Valošek z Českého svazu včelařů.

Kdo sklidí ovoce? Zemědělci vyhlížejí zahraniční pracovníky, Čechům tato práce moc nevoní

Na polích stále chybí zahraniční pracovníci, aby pomohli se sklizní. Do Česka se sice pomalu začínají vracet - zatím na výjimky, podle některých zemědělců je ale vyřizování víz a cestování pomalé. Chybí hlavně pracovní síly z Ukrajiny a Bulharska.

Řetězce jsou proti povinnému podílu českých potravin na trhu

Obchodní řetězce jsou stejně jako Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR proti pozměňovacímu návrhu k novele zákona o potravinách, kterou by měla projednat dnes ve třetím čtení Poslanecká sněmovna.

Na zmírnění dopadů kůrovcové kalamity za loňský rok je potřeba pro nestátní lesy zajistit 5,2 mld.

Dlouhodobé sucho, kůrovcová kalamita mimořádného rozsahu a dopady opatření proti šíření koronaviru ohrožují samotnou existenci lesních majetků a následně se promítají do udržitelnosti celého lesnického a dřevařského sektoru.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 28. 5. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 15:14