Hlavní obsah

Na letní teploty si musíme počkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladné severozápadní proudění vydrží do konce týdne a tedy i května. Připravit se musíme na občasné srážky a odpolední maxima do 20 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Květen se letos na našem území odehrává bez tropických teplot a nic na tom nezmění ani posledních několik dnů.

Ve čtvrtek počasí ovlivní okluzní fronta, takže bude zatažená obloha a od západu přijdou i dešťové srážky. Nejvyšší teploty vystoupají nejčastěji na 14 až 18 stupňů, ale v oblasti Českomoravské vrchoviny to bude pouze kolem 9 stupňů.

V pátek se obnoví studené severní proudění. Ráno teploty klesnou na 8 až 4 stupně, přes den, kdy bude převážně polojasno až oblačno, se dostanou na 15 až 19, přičemž tepleji bude v Čechách,” shrnula Honsová s tím, že místy by se měly vyskytovat přeháňky, a to především v horských oblastech a na Moravě a ve Slezsku.

V sobotu bude zpočátku dne jasno až polojasno, v průběhu dne však začne přibývat oblačnosti a přidají se i přeháňky. Ranní minima klesnou na 8 až 4 stupně, odpolední maxima vystoupají na 14 až 18 stupňů.

Neděle bude ve znamení zatažené oblohy. Ranní minima setrvají mezi 8 a 4 stupni, odpolední teploty se dostanou na 13 až 17 a je třeba počítat s deštěm.

Pondělí přinese oblačné nebe s občasnými přeháňkami, ranními minimy mezi 9 a 5 stupni a odpoledními teplotami v rozmezí 17 až 21 stupňů.

Od úterý by se mělo díky proudění od jihozápadu oteplit a ačkoliv modely počítají s občasnými přeháňkami, teploty by se mohly do čtvrtka dostávat až k letním 25 stupňům.

Foto: Julian Stratenschulte, ČTK/AP

Současné počasí koupání příliš nepřeje (ilustrační foto)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám