Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 1.6. 2020

2. 6. 2020 | Agris

Dvacet deštivých dní po suchém dubnu nestačí. Vody je pořád málo

Po extrémně suchém dubnu přinesl květen novou naději v podobě více než dvaceti deštivých dnů. Napršelo přes sedmdesát litrů vody na metr čtvereční. To je víc než čtyřnásobek množství, které spadlo o měsíc dřív.

Česká zemědělská univerzita v Praze se umisťuje na předních příčkách ve světovém měřítku v boji proti covid-19

1. místo v rámci České republiky a 14. místo celosvětově! To je skvělý úspěch České zemědělské univerzity v Praze, která se zapojila do projektu Rosetta@home s cílem pomoci v boji proti COVID-19.

Čechům české potraviny? Těžili by z toho jen velcí výrobci, říká Jaroslav Šebek

Poslanecký návrh na povinné osmdesátipětiprocentní zastoupení českých potravin v obchodech je podle Jaroslava Šebka, předsedy Asociace soukromého zemědělství, účelový a populistický. Vnímá jej jako útok na princip otevřeného trhu a svobodné volby

Výzkumníci z ČZU zkoušejí, jak bezpečně pěstovat čirok

Nejvhodnější metodu pěstování čiroku hledají výzkumníci z České zemědělské univerzity v Praze. Čirok podle nich může být plodinou budoucnosti, potřebuje totiž méně vody než kukuřice. Zároveň ale patří k erozně nebezpečným plodinám. Vědci tak testují, jaký způsob pěstování nejvíce omezí vodní erozi.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 2. 6. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 14:32