Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 3.6. 2020

4. 6. 2020 | Agris

ANO chce zbrzdit zákon o povinných českých potravinách

Hnutí ANO ve středu navrhne Sněmovně, aby se zákon, který by stanovil povinný podíl až 85 procent českých potravin v obchodech, vrátil do druhého čtení. Novinářům to dnes řekl předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Podle něj je třeba ještě o návrhu debatovat.

Deštivý květen nám pomohl z nejhoršího, tvrdí zemědělci. Trápení se suchem ale nekončí

Po výrazně suchém dubnu lidé v Česku sahali častěji po deštnících. Podle meteorologů ale květnové srážky dosáhly pouze průměrného či lehce nadprůměrného množství, které se udrží na povrchových vrstvách půdy, a už ne hlouběji. Zemědělci tak budou nejspíše i nadále bojovat se suchem a sčítat škody.

Stavba potravinářské budovy ČZU za 430 milionů Kč začala

Poklepáním na stavební kámen dnes symbolicky začala stavba potravinářského pavilonu České zemědělské univerzity v Praze. Bude stát zhruba 430 milionů Kč, z toho zhruba 330 milionů stavba a 100 milionů Kč technologie.

Odborníci chtějí důslednější ochranu Moravské Amazonie

Odborné společnosti chtějí lužní lesy podél dolních toků řek Moravy a Dyje důsledněji chránit, osm jich ohledně toho podepsalo společné prohlášení. Lokalitě se přezdívá Moravská Amazonie. Podle odborných společností, které zastupují 6000 členů, ji stát spravuje především jako zdroj dřeva.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.   


Zdroj: Agris, 4. 6. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 06:31