Agris.cz - agrární portál

Česká pobočka Dr. Oetkera loni zvýšila tržby na 1,2 mld.Kč

9. 6. 2020 | ČTK

Výrobce potravin Dr.Oetker loni utržil 1,08 miliardy Kč v ČR, dalších 104 milionů Kč v zahraničí. Kladenský závod loni vyrobil 5112 tun polotovarů a 168 milionů výrobků, uvádí společnost ve své výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin. Tržby firmě meziročně vzrostly o 8,5 procenta. Zisk loni činil 117,3 milionu korun, meziročně vzrostl o 8,2 procenta.

Firma loni zaměstnávala 205 lidí, meziročně o pět více. Společnost vyrábí přes 300 výrobků pro malospotřebitele a skoro 300 výrobků pro velkoodběratele. Kromě pudingů v prášku a směsí na pečení jde o sladká jídla v prášku, mražené pizzy značek Ristorante a mnohé další. Společnost loni uvedla na trh 32 nových výrobků.

"Perspektivním trhem jsou čerstvé dezerty, kde prodáváme pudingy pro děti Paula. Ve všech strategických trzích je společnost Dr. Oetker dlouhodobým a silným lídrem trhu, dvě výjimky jsou pouze trh ovesných kaší a čerstvé pudingy pro děti," píše se v dokumentu. Předloni firma koupila značky Natura, které vyrábí zboží pro pečení nebo bramborové speciality. Od letošního roku převedla jejich výrobu do Kladna do slovenského Bolerázu severně od Bratislavy.

Společnost založil podnikatel August Oetker, který hospodyňkám usnadnil život nejen svým nejslavnější vynálezem - trvanlivým práškem do pečiva. Původem lékárník, který zemřel 10. ledna 1918, byl též průkopníkem v reklamě. Na své výrobky upozorňoval prostřednictvím receptů na obalech i v tisku.

Firmu s pobočkami po celém světě udělal z malého rodinného podniku po druhé světové válce Oetkerův vnuk Rudolf August Oetker (1916-2007). Zdatný podnikatel rozšířil sortiment o škálu produktů, takže dnes firma Dr. Oetker nabízí nejen dezerty v prášku, ale i mražené potraviny, pivo, šumivá vína či vodku. V portfoliu má skupina Oetker i rejdařství, nakladatelství, banku a několik luxusních hotelů.


Zdroj: ČTK, 9. 6. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 22:06