Agris.cz - agrární portál

Podzimní veletrh pro zahrádkáře Zahrada Čech se uskuteční

10. 6. 2020 | ČTK

Podzimní veletrh pro zahrádkáře, pěstitele a kutily Zahrada Čech se bude v Litoměřicích konat v plánovaném termínu v září. Rozhodli o tom jednatelé pořádající společnosti, pro kterou je uskutečnění akce otázkou další existence. ČTK to řekla obchodní ředitelka společnosti Zahrada Čech Michaela Mokrá. Tradiční podzimní veletrh v Litoměřicích ročně navštíví zhruba 86.000 lidí.

"Na nás je navázáno řada subjektků, nejen z pozice vystavovatelů a obchodních partnerů, ale i subdodavatelů jednotlivých služeb, ten kolos je tak obrovský, že by zrušení akce mělo obrovský dosah," uvedla Mokrá. Veletrh se uskuteční od 11. do 19. září.

Kvůli vládním opatřením k zamezení šíření nového typu koronaviru bylo výstaviště zavřené. Plánované výstavy se rušily nebo přesouvaly na příští rok. Areál využili pouze zdravotníci k testování obyvatel města na covid-19 pro studii kolektivní imunity. "Zrušena byla celá jarní sezona, kterou jsme půl roku předem připravovali. Do její marketingové kampaně jsme již dali statisíce korun," uvedla Mokrá.

V tuto chvíli není podle ní jasné, jaká opatření budou platit. "Budeme rádi, když dojde k rozvolnění různých omezení," řekla. Korigovat bude možné počet návštěvníků v areálu a pořadatelé počítají se zvýšenými hygienickými opatřeními.

Výstaviště Zahrada Čech je areál o celkové rozloze přibližně 6,5 hektaru. Provozovatelem výstaviště je Zahrada Čech, kterou vlastní z poloviny město Litoměřice. Zastupitelé už dříve rozhodli o mimořádné podpoře ve výši devíti milionů korun a prominutí poplatku za nájem areálu vlastněného městem.

V souvislosti s pandemií koronaviru bylo zrušeno množství velkých akcí, mimo jiné agrosalon Země živitelka v Českých Budějovicích.


Zdroj: ČTK, 10. 6. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.05.2024 16:32