Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 15.6. 2020

16. 6. 2020 | Agris

Zemědělský ústav varuje před mšicemi,někde jich je extrémně mnoho

Extrémní výskyt mšic byl na začátku týdne zjištěn na Opavsku v lokalitě Březová a silný výskyt v Lípě u Havlíčkova Brodu. ČTK to sdělila mluvčí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) Ivana Kršková. Mšice mohou šířit rostlinné viry, které napadají brambory.

Ministři Toman a Mičovský se shodli, že je nutné podporovat menší zemědělce a v oblasti používání pesticidů vycházet ze skutečného stavu v každé zemi

Budoucí podoba Společné zemědělské politiky v souvislosti se zveřejněnou strategií Evropské komise „Od zemědělce ke spotřebiteli“ a k biodiverzitě byla hlavním tématem prvního jednání ministra zemědělství Miroslava Tomana s jeho novým slovenským protějškem Jánem Mičovským.

V České republice je důsledně kontrolována kvalita krmiv

Inspektoři ÚKZÚZ provedli v loňském roce 2028 kontrol krmiv, což také představuje celkem 29tisíc stanovení sledovaných parametrů, potřebných k hodnocení dodržení kvality krmiv. V ČR převládá vysoká úroveň povědomí krmivářských provozů o požadavcích legislativních předpisů a snaha o jejich dodržování.

Kvetení révy zpomalily chladné noci, teď potřebuje teplo

Ačkoli na jihu Moravy letos ranní mrazíky révu vinnou neohrozily, chladné noci, které panovaly po většinu května, zpomalily její kvetení. ČTK to řekli oslovení vinaři a odborníci. Největší potíže způsobily noční teploty, které se velmi dlouho držely nízko.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.    


Zdroj: Agris, 16. 6. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 21:10