Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 2.7. 2020

3. 7. 2020 | Agris

Spotřeba přípravků na ochranu rostlin loni klesla o 1,7 pct

Spotřeba přípravků na ochranu rostlin, jako jsou pesticidy, loni klesla o 1,7 procenta na 11,5 milionu kilogramů. V posledních letech se stále snižuje, předloni byl pokles o 8,8 procenta. Větší propad je meziročně patrný u skupin herbicidů a desikantů, jehož důvodem je především pokles spotřeby přípravků s obsahem glyfosátu.

Kvůli nepromyšlenému sázení stromů mohou umírat cenné lesy

Nápad na vysazení 3 bilionů stromů a dotování nové zeleně ze státních peněz? Zprvu to obojí byly úchvatné a široce propagované myšlenky. Nyní se ale potýkají se stále větší odbornou kritikou. Výzkumníci z univerzity ve Stanfordu zhodnotili dopad poslední realizované akce a před takovým schématem zalesňování teď varují.

Prodeje Pivovarů Staropramen loni stouply o 3,4 pct na 3,2 mil.hl

Prodeje Pivovarů Staropramen loni vzrostly o 3,4 procenta na 3,2 milionu hektolitrů. V zahraničí poprvé překonaly dva miliony hektolitrů. Největším exportním trhem je Slovensko, kde prodeje ve srovnání s předchozím rokem vzrostly o 9,4 procenta.

Konec skládkování odpadu se zřejmě posune o šest let na rok 2030

Konec skládkování odpadu se zřejmě posune o šest let na rok 2030, jak navrhla vláda. Kratší prodloužení, které požadoval hospodářský výbor dolní komory i někteří poslanci, sněmovní výbor pro životní prostředí nedoporučil. Chce naopak zkrátit lhůtu pro větší třídění komunálního odpadu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 3. 7. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 00:24