Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 8.7. 2020

9. 7. 2020 | Agris

Sucho mizí i z hlubších úrovní, problém je na severozápadě Čech

Severozápadní Čechy zůstávají jediným místem v České republice, které v hlubších vrstvách půdy trpí suchem. Podle aktuálních údajů portálu InterSucho.cz se v Česku vůbec nevyskytují dva nejhorší stupně sucha ze šesti, výrazné sucho, tedy čtvrtý stupeň sucha panuje na 0,9 procenta území republiky.

EK podpoří vinaře, kterým kvůli koronaviru klesla poptávka

Evropská komise (EK) dnes navrhla sadu opatření na podporu vinařů, kterým kvůli koronaviru klesla poptávka po jejich zboží. Spotřeba vína by podle odhadu komise letos měla klesnout o osm procent. Vinařství patří v zemědělském a potravinářském sektoru k pandemií covid-19 nejhůře zasaženým odvětvím, napsala agentura Reuters.

Velká část českých potravin není ve skutečnosti česká, říká šéf Globusu

Návrh na povinný podíl českých potravin by z regálů vymetl i některé české výrobky, říká v rozhovoru pro MF DNES jednatel sítě hypermarketů Globus Hans Jörg Bauer. Mnoho lokálních producentů si totiž část surovin importuje a jejich potraviny tak podle definice překvapivě nejsou české.

Vývoj zdravotního stavu našich lesů

Zdravotní stav našich lesů není dobrý, kůrovcová kalamita postupuje dál republikou, i navzdory deštivějšímu prvnímu pololetí letošního roku. Početní stavy lýkožroutů jsou totiž obrovské. Suchem oslabené porosty přes lepší zásoby vody regenerují jen obtížně.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.    


Zdroj: Agris, 9. 7. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 14:33