Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 3.8. 2020

4. 8. 2020 | Agris

Myslivci skolili víc divočáků, kvůli viru častěji vysedávali na posedech

Myslivci letos za první pololetí odstřelili téměř o třetinu více divokých prasat, než tomu bylo loni. Uvádějí to čísla Státní veterinární správy. Podle myslivecké jednoty může být vyšší úspěšnost lovu způsobena opatřeními kolem nového koronaviru.

Firma Eurofarms přesně řídí pohyb strojů, je to šetrné k půdě

Firma Eurofarms Agro-B z Vlastiboře na Táborsku používá při hospodaření technologie precizního zemědělství. Kombajny i traktory mají GPS. Díky tomu je přesně řízen pohyb strojů po pozemcích, postupy jsou šetrnější k půdě a u pšenice jsou díky tomu v průměru o 300 kilogramů vyšší výnosy.

V pěstování máku je Česko světovou jedničkou

Řadu lidí letos na jaře překvapila rozkvetlá pole plná bílých květů. Nyní už na nich dozrávají makovice, které se už zanedlouho začnou sklízet. Plochy oseté modrým mákem se v Česku v posledních několika letech zvyšují. Ačkoliv nejde o rekord, letos jím bylo podle údajů Českého statistického úřadu oseto 40 255 hektarů, proti loňsku o 12,5 procenta více.

Nižší DPH u potravin v Německu láká Čechy k nákupní turistice. Otevírá to téma stejného snížení v Česku

Německo od 1. července snížilo DPH na potraviny a drogistické zboží. Následné snížení cen v německých obchodech nenechali bez povšimnutí ani Češi. Nemusí jít ani o fyzickou cestu do Německa. Výhodné nákupy nabízejí i tamní internetové obchody.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 4. 8. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 08:54