Hlavní obsah

Česko sevřou tropy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru tohoto a minimálně do poloviny příštího týdne se dočkáme stabilního počasí s minimem oblačnosti a teplotami kolem 30 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 6.8.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Pokud se něco zásadního nestane, shodují se všechny numerické modely na tom, že minimálně do příštího čtvrtka bude charakter počasí monotónní a bez výraznějších změn.

Ve čtvrtek bude jasno až skoro jasno s teplotami mezi 25 až 29 stupni.

Ani další dny se počasí nezmění. „V pátek noční teploty klesnou na 16 až 12 a odpolední maxima vystoupají na 27 až 31 stupňů. Ráno se v důsledku velké vlhkosti po nedávných deštích mohou vyskytovat mlhy a nízká oblačnost,” uvedla Honsová.

Počínaje sobotou se budou až do čtvrtka noční minima pohybovat mezi 18 a 14 stupni, aby se přes den šplhaly k 28 až 32 stupňům. V sobotu a v neděli se opět mohou vyskytovat mlhy či nízká oblačnost.

Po celé období bude jasno až polojasno, v odpoledních hodinách se při přechodně zvětšené oblačnosti mohou ojediněle vyskytnout přeháňky, či bouřky, a to zejména v horských oblastech v důsledku nerovnoměrného zahřívání zemského povrchu.

Jak Honsová připomněla, takto stabilní a teplé počasí jsme během letošního léta dosud nezažili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám