Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 10.8. 2020

11. 8. 2020 | Agris

Včelaři mají nejhorší rok za 20 let. Medu je málo, lesní téměř nebude

Počasí se letos postaralo o nejmenší snůšku medu za posledních dvacet let. Sklenička medu v obchodě nebo u včelaře kvůli tomu zdraží odhadem až o deset korun. Kromě nízkého výnosu chovatelé stojí před hrozbou dalšího šíření varroázy.

Investiční vína odolala i koronaviru. Vzácné lahve nesou víc než diamanty

Nákupy vzácných vín lákaly v minulých letech investory z celého světa. A zřejmě oprávněně, protože ceny špičkových lahví se ukázaly být stabilními i v době koronavirové pandemie, která poškodila finanční trhy napříč zeměkoulí.

Řekněte si o peníze na přípravu projektů proti suchu už teď, vyzývá obce MŽP

Zcela nový dotační titul Ministerstva životního prostředí urychlí čerpání evropských peněz po roce 2021 a do obcí tak přivede kvalitní pitnou vodu v co nejkratším čase. MŽP obcím od 1. září letošního roku nabídne čtvrt miliardy korun na projektovou přípravu budoucích investičních záměrů na dodávky a úpravy pitné vody.

Šéf Agrární komory: České potraviny v řetězcích musejí chtít i samotní zákazníci

Na polích po celém Česku jsou právě nyní v plném proudu žně. Jen nedlouho před nimi si letos Agrární komora zvolila do svého čela nového prezidenta Jana Doležala. V rozhovoru pro Deník představil výzvy, které před českými zemědělci stojí, a také to, jak se chtějí přizpůsobit klimatickým změnám.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 11. 8. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 00:50