Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 12. 8. 2020

13. 8. 2020 | Agris

Holoseče mohou narušit hnízdění jestřábů

Hnízdící jestřáby lesní negativně ovlivňuje holosečný způsob těžby lesa, ukazuje dlouhodobá studie, kterou dělali vědci Mendelovy univerzity v chřibských lesích. V průběhu osmnácti let pozorovali na několika stanovištích hnízdící páry jestřábů a sledovali jejich reakce na okolní těžbu v lese.

Situace v Česku: Okurky plesnivějí a jsou dražší, kopr je nedostatkový

Méně okurek a téměř žádný kopr pro zavařování nakladaček hlásí pěstitelé i zahrádkáři na jihu Moravy. Letošní okurky tak budou vzácnější a také dražší. Okurkám škodil chlad na začátku léta a také vydatné srážky.

V Paříži roste největší evropská městská farma umístěná na střeše

Největší střešní farmu v Evropě otevírají v těchto dnech v Paříži na střeše Výstaviště Porte de Versailles. Farma ale není v současnosti ještě kompletní, do dvou let by se měla rozrůst do své plné velikosti. V současnosti je v provozu zhruba třetina.

Z lesa na stůl: Státní lesy chtějí zvýšit zájem domácností o zvěřinu

Zvýšit zájem českých spotřebitelů o konzumaci zvěřiny má společný projekt Lesů České republiky a Vojenských lesů a statků ČR – Z lesa na stůl. Oba podniky představují síť 65 prodejních míst po celé republice, kde si mohou maloodběratelé prvotřídní zvěřinu od 6. srpna koupit.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 13. 8. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 07:18