Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 17.8.2020

18. 8. 2020 | Agris

Jednu cibuli za druhou. Začala sklizeň

Začíná sklizeň cibule. Ta je tradiční plodinou třeba v Račeticích na Lounsku. Obec má čtyři sta obyvatel a žijí v ní rodiny, které cibuli pěstují už čtvrtou generaci. Letošní úroda je podle farmářů dobrá.

Bude zavedena daň pro velké potravinové řetězce?

Malých prodejen s potravinami v Česku stále ubývá. Nejvíce ohrožené jsou v obcích s malým počtem obyvatel. Obchodníci tvrdí, že by mohlo pomoci zavedení speciální daně z nemovitosti. Pro koho ale?

Vědci tvrdí, že jed Stutox má malý vliv na úbytek hrabošů

Vědci tvrdí, že jed Stutox má minimální vliv na úbytek počtu hrabošů. Poukazují na to, že pokles je způsobený populační dynamikou, kdy po silném roce stav hrabošů přirozeně klesne. ČTK to řekl Pavel Kindlmann z Ústavu výzkumu globální změny Akademie věd České republiky.

Obchodování se zástavem zatím v nejistotě

Prodeje zástavového skotu se letos rozjíždějí zatím velice pozvolna s velkou dávkou nejistoty. O důvodech není třeba spekulovat. Stojí za nimi zejména stále přetrvávající koronavirová krize a na ní navazující problémy, které srazily ceny jatečného skotu po celém světě.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 18. 8. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 11:10