Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 25.8. 2020

26. 8. 2020 | Agris

Globalizovaný obchod s květinami se začíná opět lokalizovat

Nizozemsko, světové centrum obchodu s řezanými květinami, prodává denně květiny z Francie i do Francie. V Evropě se však v reakci na tuto hegemonii a ve snaze dodávat na trh kytice méně náročné na spotřebu paliva začíná rozvíjet tendence "slow-flower", píše agentura AFP.

EU změnila fytosanitární požadavky v ochraně před bakterií Xylella fastidiosa

Dne 20. 8. 2020 nabylo účinnosti nové prováděcí nařízení Komise týkající se opatření proti zavlékání a rozšiřování bakterie Xylella fastidiosa v rámci Unie. Nově stanovuje intenzitu průzkumu i režim testování a přemisťování rostlin v rámci obchodování.

InterSucho: Srpnové deště zbavily velkého sucha i SZ Čechy

Srpnové deště dokázaly dosytit půdu nakonec i na severozápadě Čech tak, že nikde v Česku nyní nepanují dva nejhorší stupně zemědělského sucha ze šesti a třetí nejhorší je pouze na půl procentu území. Vyplývá to z mapy projektu InterSucho, která je aktuální k nedělnímu ránu.

Letošní žně se blíží ke konci, výnos obilovin překonává 6 t/ha

Letošní žně se blíží ke konci, sklidit zbývá ještě zhruba desetinu obilovin. Průměrný výnos nejčastěji pěstované ozimé pšenice činí 6,35 tuny z hektaru, což je meziroční zvýšení o 0,46 t/ha. Průměr všech základních obilovin pak činí 6,06 tuny na hektar. Dnes to uvedlo ministerstvo zemědělství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 26. 8. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 22:17