Agris.cz - agrární portál

Arcibiskupství založilo firmu s pěstitelem zeleniny a ovoce

27. 8. 2020 | ČTK

Společnost ECO Finance Group založila s Arcibiskupstvím olomouckým firmu Čerstvě utrženo Haná, která se bude věnovat pěstování ovoce a zeleniny. "Společným cílem je rozšíření produkce a výstavba nových skleníků na Olomoucku," uvedla společnost Čerstvě utrženo Haná v tiskové zprávě zaslané ČTK. Podrobnosti o chystaných projektech nezveřejnila.

Holding ECO Finance Group investuje do zemědělství, energetiky a nemovitostí. Vlastní a provozuje 7,5 hektaru skleníků na Prostějovsku, kde pěstuje různé odrůdy rajčat. Vlastní firmy Farma Kopeček a Agro Haná, které jsou členy odbytového družstva Čerstvě utrženo zaměřeného na tuzemskou zeleninu a ovoce. Arcibiskupství olomoucké má rozsáhlé pozemky.

"Spojením dlouholetých zkušeností a stability Arcibiskupství olomouckého a moderního, inovativního přístupu k pěstování ovoce a zeleniny ve firmách Agro Haná a Farma Kopeček vznikne v příštím roce jeden z nejvýznamnějších pěstitelů na Olomoucku," uvedl bez dalších podrobností předseda představenstva společnosti Čerstvě utrženo Haná Marek Jedlička.

Firma Čerstvě utrženo Haná byla založena tento týden. Z dokumentů zveřejněných ve Sbírce listin vyplývá, že společnost má základní kapitál dva miliony korun. Holding ECO Finance Group upsal akcie za 1,32 milionu korun a Arcibiskupství olomoucké za 680.000 korun.

Odbytové družstvo Čerstvě utrženo, jehož prostřednictvím se prodává produkce tuzemských pěstitelů, nyní tvoří rajčatové farmy v Mutěnicích, Velkých Němčicích, Kostelci na Hané a Smržicích, borůvková farma v Hovoranech a borůvková a meruňková farma ve Velkých Bílovicích.


Zdroj: ČTK, 27. 8. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 09:33