Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 27.8. 2020

28. 8. 2020 | Agris

Ústav: Plocha vinohradů poprvé od roku 2011 klesla

Plocha vinic letos poprvé po zhruba desetiletí klesla. Jde o úbytek zhruba o půl procenta (77 hektarů) na 18.111,4 hektaru. Od roku 2011 do letoška jinak každoročně stoupala, sdělila dnes ČTK mluvčí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) Ivana Kršková.

Chráněné perlorodky se vrací do Malše v Novohradských horách

Perlorodka patří mezi zvláště chráněné druhy nejenom u nás a současná česká populace čítající asi 10 tisíc perlorodek je jen zlomkem původního počtu ze začátku 20. století. Dnes vypuštěné perlorodky posílí česko – rakouskou populaci tohoto vzácného mlže.

Zlínský kraj proplatí další škody způsobené vydrou a vlkem

Zlínský kraj proplatí třem žadatelům škody, které jim způsobila vydra říční a vlk obecný. Zatímco vydry ulovily ryby na Vsetínsku, vlci rozsápali na Vsetínsku a Zlínsku několik ovcí a jehně. V součtu kraj vyplatí náhradu ve výši 49.229 korun, řekl dnes novinářům hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Arcibiskupství založilo firmu s pěstitelem zeleniny a ovoce

Společnost ECO Finance Group založila s Arcibiskupstvím olomouckým firmu Čerstvě utrženo Haná, která se bude věnovat pěstování ovoce a zeleniny. "Společným cílem je rozšíření produkce a výstavba nových skleníků na Olomoucku," uvedla společnost Čerstvě utrženo Haná v tiskové zprávě zaslané ČTK.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 28. 8. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 02:20