Agris.cz - agrární portál

Coca-Cola chystá reorganizaci, zruší tisíce pracovních míst

31. 8. 2020 | ceskenoviny.cz

Americká společnost Coca-Cola, která je největším výrobcem nealkoholických nápojů na světě, plánuje reorganizaci svých aktivit. Firma dnes uvedla, že také zruší tisíce pracovních míst. Coca-Cola se nyní podobně jako mnoho dalších firem potýká s negativními dopady koronavirové krize. Bližší informace o celkovém rozsahu rušení míst ale Coca-Cola zatím neposkytla. Firma koncem loňského roku zaměstnávala zhruba 86.000 lidí.

Dnes Coca-Cola uvedla, že v rámci reorganizace počítá s dobrovolnými i nedobrovolnými odchody zaměstnanců. Ohlásila rovněž program odstupného za dobrovolné ukončení pracovního poměru, který bude v první fází nabídnut zhruba čtyřem tisícům zaměstnanců ve Spojených státech a Kanadě.

"Očekává se, že dobrovolný program sníží počet nedobrovolných odchodů," uvedla firma. Upozornila také, že podobný program později nabídne i v řadě dalších zemí. Coca-Cola předpokládá, že celkové náklady na plánované snižování počtu zaměstnanců dosáhnou 350 až 550 milionů dolarů (zhruba osm až 12 miliard Kč).

Coca-Cola minulý měsíc oznámila, že čistý zisk jí za druhé čtvrtletí kvůli koronavirové krizi meziročně klesl o 32 procent na 1,78 miliardy dolarů (skoro 40 miliard Kč). Tržby se snížily o 28 procent na 7,18 miliardy USD (158,2 miliardy Kč).

Autor: ČTK

 

Zdroj: ceskenoviny.cz, 31. 8. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 16:01