Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 10.9. 2020

11. 9. 2020 | Agris

Produkce vína ve Francii by letos měla stoupnout o 6,3 procenta

Produkce vína ve Francii by letos měla oživit z loňského poklesu. Objem produkce je vyšší ve všech hlavních pěstitelských oblastech. Podle odhadu ministerstva zemědělství má letošní produkce stoupnout o 6,3 procenta na 45 milionů hektolitrů, což odpovídá zhruba šesti miliardám lahví.

Inspektoři se pustili do kontroly burčáků, půlka prodejců porušila předpisy

Téměř polovina ze 45 prodejců burčáku, které letos zatím zkontrolovali pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), porušila předpisy. Ve středu to řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Chybělo označení původu, výrobce i alergenů.

Výroba mléčných výrobků v ČR stoupla, i kvůli omezení dovozu

Výroba téměř všech mléčných výrobků v ČR od ledna do července stoupla, u některých proti loňsku i o desetinu. Taková situace v Česku dlouho nebyla, řekl předseda Českomoravského svazu mlékárenského Jiří Kopáček na dnešní tiskové konferenci v Přibyslavi.

Potravinářská inspekce nevpustila do ČR přes 17 tun arašídů s aflatoxiny

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve spolupráci s Celním úřadem pro Středočeský kraj zadržela zásilku 17 820 kg arašídů (Podzemnice olejná) původem z Číny, kterou nevpustila do vnitřního trhu ČR.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 11. 9. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 11:10