Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 15.9. 2020

16. 9. 2020 | Agris

PGRLF otevře 3. kolo příjmu žádostí do programu Investiční úvěry Lesnictví

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. vyhlašuje 3. kolo programu Investiční úvěry Lesnictví. Spuštění příjmu žádostí proběhne ve středu 14. října 2020 od 9.00 hodin. Program Investiční úvěry Lesnictví patří mezi důležité podpory lesním hospodářům ze strany společnost PGRLF.

Obilovin a brambor je na jižní Moravě letos víc, ubylo okurek

Nejen obilovin, ale také brambor bude letos z jihomoravských polí víc. Podle údajů brněnské pobočky Českého statistického úřadu (ČSÚ) zhruba o 18 procent. Kvůli nízkému hektarovému výnosu a menší ploše je ale méně okurek nakládaček, uvedla dnes na webových stránkách ČSÚ Jindřiška Svobodová.

ČHMÚ Brno: Také srpnové průtoky byly nadprůměrné

Srpnové průtoky v tocích, které monitoruje brněnská pobočka Českého hydrometeorologické ústavu (ČHMÚ), dosáhly 157 procent dlouhodobého měsíčního průtoku. Na blogu brněnských hydrometeorologů to uvedli Jana Boráková a Jáchym Brzezina. Nadprůměrné průtoky hydrometeorologové evidovali i v červnu a červenci.

EU a Čína podepsaly dohodu o ochraně místních produktů

Krátce před začátkem videokonference lídrů institucí Evropské unie s prezidentem Číny Si Ťin-pchingem podepsaly dnes obě strany dohodu, která zajišťuje ochranu stovky potravinářských a zemědělských produktů typických pro jednotlivé země. Mezi geograficky chráněnými názvy budou například parmská šunka, irská whiskey nebo řecký sýr feta.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 16. 9. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 16:23