Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 17.9. 2020

18. 9. 2020 | Agris

Sněmovna chce zakázat klecové chovy slepic v ČR od roku 2027

Sněmovna schválila zákaz klecových chovů slepic od roku 2027. Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) byl proti, neboť chce zákaz prosadit nejdříve v Evropské unii. Rada EU se má návrhem zabývat v pondělí, poznamenal.

Ceny jablek v srpnu stouply o 66 pct na rekordních téměř 50 Kč/kg

Ceny jablek, která jsou ovocem s nejvyšší spotřebou v zemi, v srpnu v obchodech vzrostly na rekordních téměř 50 korun za kilogram. Podle dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) se kilogram jablek ve třetím srpnovém týdnu prodával v průměru za 49,59 koruny.

Vývoz živočišných produktů navzdory pandemii COVID-19 roste

Jedním z důležitých úkolů veterinárního dozoru je také napomáhat uplatnění produkce českých výrobců na zahraničních trzích. Pozitivní informací je, že současná mezinárodní situace ovlivněná epidemií nákazy COVID-19 nemá podle údajů SVS negativní dopad na vývoz produktů živočišného původu z ČR do zemí mimo EU (třetích zemí).

Med zřejmě podraží kvůli úhynu včel a malým snůškám

Med v Česku zřejmě podraží. Jarní úhyn včelstev a malé snůšky totiž vedly k tomu, že na některých místech republiky včelaři nevytočili žádný med. Vyplývá to z informací ČTK od včelařů a Antonína Přidala z brněnské Mendelovy univerzity.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 18. 9. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 06:09