Agris.cz - agrární portál

Lesy ČR vybudovaly na Trutnovsku nádrž na zadržování vody

19. 9. 2020 | ČTK

U Choustníkova Hradiště na Trutnovsku vznikla nádrž, která má zadržet vodu v krajině. Vybudoval ji za šest milionů korun ve svém programu Vracíme vodu lesu statní podnik Lesy České republiky (LČR). ČTK o tom dnes informovali zástupci podniku. Cílem programu je předcházet vysychání krajiny.

Nádrž nazvaná Soutok je ve státních lesích mezi Choustníkovým Hradištěm a Kohoutovem, pojme až 28.000 metrů krychlových vody a hladina se může rozlít až na 14.300 metrů čtverečních.

"Název dostala podle soutoku dvou potoků, které ji v současné době, kdy se napouští, vydatně zásobují vodou," uvedl lesní správce ze Dvora Králové nad Labem Tomáš Hillermann. Podle něj jsou v místě pro vznik nádrže příznivé geomorfologické podmínky. Nádrž by se měla naplnit vodou do konce října.

Lesy ČR v programu Vracíme vodu lesu chtějí vybudovat 73 nových nádrží a 292 jich obnovit nebo opravit. Část peněz na obnovu mokřadu získala společnost z Operačního programu Životní prostředí.


Zdroj: ČTK, 19. 9. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 19:39