Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 22.9.2020

23. 9. 2020 | Agris

Úroda jablek má být letos podprůměrná, sadařům chybějí česáči

Letošní sklizeň jablek v České republice bude letos podprůměrná na úrovni 111.605 tun. V porovnání s loňskou velmi nízkou sklizní by měla sice vzrůst o 8,5 procenta, ale proti průměru sklizní posledních pěti let bude propad činit 12 procent.

V Braniborsku řádí africký mor. Už se nakazilo 20 divočáků

Ve východoněmecké spolkové zemi Braniborsko bylo potvrzeno dalších sedm divokých prasat nakažených africkým morem. Informovalo o tom spolkové ministerstvo zemědělství. Celkem už bylo zachyceno 20 nakažených zvířat, všechny v blízkosti prvního výskytu, který byl zaznamenán 20. září.

Lidé se podle řetězců nevrátili k zásobovacím nákupům

Češi se podle potravinářských řetězců ani přes zhoršenou epidemiologickou situaci znovu neuchylují v zásobovacím nákupům. Situace je stabilní v Praze i jinde v republice. Většina obchodníků nezaznamenala změnu frekvence ani objemů nákupů.

Jablka se vyhoupla na rekordních 50 korun za kilo. Kvůli pandemii i nízkým zásobám

Ceny jablek, která jsou ovocem s nejvyšší spotřebou v zemi, v srpnu v obchodech vzrostly na rekordních téměř 50 korun za kilogram. Podle dat Českého statistického úřadu (ČSÚ) se kilogram jablek ve třetím srpnovém týdnu prodával v průměru za 49,59 koruny.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 23. 9. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 11:34