Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 1. 10. 2020

2. 10. 2020 | Agris

Genetické hodnocení kvality hovězího masa

V irském výzkumném centru Meat Technology Ireland v Ashtownu bylo před několika dny spuštěno první národní genomické hodnocení chuťových kvalit hovězího masa založené na senzorických vlastnostech hovězího masa.

Výskyt virové maloplodosti třešně v České republice

ÚKZÚZ potvrdil závažný výskyt maloplodosti třešně, virové choroby třešní a višní. Maloplodost třešně se v ČR vyskytuje sporadicky, letos je však výskyt mnohem významnější než v minulých letech. Příznaky byly pozorovány v sadech více pěstitelů v Královéhradeckém kraji, až 80 % stromů odrůdy Regina vykazovalo příznaky napadení.

Výstava Lékaři rostlin představí práci rostlinolékařů

Kam až sahá práce rostlinolékařů a jak moc jsou na ní závislé naše životy, přiblíží hlavní výstava sezony Lékaři rostlin.

Britské hovězí na americké pulty. USA ruší po 24 letech zákaz dovozu

Od středy smí Británie po více než dvaceti letech opět vyvážet hovězí maso do Spojených států. Dovoz USA zakázala v roce 1996, kdy se v ostrovním království objevila nemoc šílených krav. Britští ministři předpokládají, že americký trh bude mít v příštích pěti letech pro britské firmy hodnotu 66 milionů dolarů.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 2. 10. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 09:29