Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 16. – 18.10. 2020

19. 10. 2020 | Agris

ČSÚ:Úroda je příznivější než loni, víc je obilovin, brambor, máku

Obilí se letos v Česku sklidilo o 4,5 procenta více než loni, zemědělci ho svezli z polí 7,98 milionu tun. Vyplývá to z odhadu, který dnes podle stavu k 15. září zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Ministr zemědělství: Koordinujeme pomoc potravinovým bankám poté, co nemohou výrobci dodávat potraviny do škol

Poté, co byly včera kvůli koronavirové situaci uzavřeny základní školy, snaží se Ministerstvo zemědělství (MZe) společně se Státním zemědělským intervenčním fondem pomoct subjektům, které dodávají schválené výrobky do škol v rámci školního projektu Ovoce, zelenina a mléko do škol.

Medu je nedostatek. Jeho cena roste o desítky korun

Zatímco v roce 2010 se kilogram českého medu cenově pohyboval kolem 130 korun, posledních pět let atakuje jeho cena hranici dvou set korun. A bude hůře. Kvůli nedostatku českého medu musí někteří prodejci jeho cenu zvednout o desítky korun.

Lesníkům letos pomohlo počasí, potíže s kůrovcem ale ještě neskončily

Českým lesníkům letos výrazně pomohlo počasí. Mohou se tak vzpamatovat z kůrovcové kalamity, která zasáhla především smrkové lesy. Díky deštivému konci jara a vlhkému létu a také nižším teplotám než v posledních letech se letos na horách vylíhly pouze dvě generace nebezpečného brouka, ale třetí už to do mrazů nestihne.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 19. 10. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 08:58