Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 22.10.2020

23. 10. 2020 | Agris

Polovina restaurací jede dál, okénka už měly nachystaná. Dusí je ale provize rozvozů

Aktuálně zůstává otevřena přibližně polovina českých restaurací, které fungovaly v létě. Jídlo svým zákazníkům vydávají skrze okénka a oproti letním měsícům jsou na zhruba čtvrtinových tržbách, ukázala data společnosti Storyous, která provozuje pokladní systémy.

Prodejci sýrů na benešovském farmářském trhu hrozí vysoká pokuta

Pokuta až deset milionů korun hrozí prodejci sýrů, který nabízel své zboží na farmářském trhu v Benešově. Podle veterinářů porušil předpisy pro prodej potravin, chyběly mu doklady o původu zboží a výrobky nebyly skladované ve vhodných teplotách. ČTK to sdělil Petr Majer ze Státní veterinární správy (SVS).

Lidé mohou místo ryb jíst víc medúz, myslí si australská bioložka

V reakci na studii, podle níž je po celém světě legálně loveno přes 90 ohrožených druhů ryb, australští vědci navrhli, aby se lidé v zájmu udržitelnějšího rybolovu přeorientovali na medúzy, píše server BBC.

Čeští vědci se podíleli na rozluštění desítek genomů hub

Symbiotické houby mají podle posledních výzkumů zásadní vliv na schopnost rostlin přežívat a prosperovat. Velký mezinárodní výzkum teď popsal genom více než stovky těchto hub. Mohlo by to pomoci pochopit, jak překonat problémy spojené se změnami klimatu, i vylepšit úrodnost zemědělských plodin.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 23. 10. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 18:08