Agris.cz - agrární portál

Na trzích bude jen prodej potravin, počet lidí vláda omezila

27. 10. 2020 | ČTK

Vláda zakázala od středy prodej na trzích kromě prodeje potravin na farmářských trzích. Dovolený je i prodej z pojízdných prodejen. Zároveň se ale na trzích zakazuje konzumace, stánky by měly být minimálně dva metry od sebe a maximální počet osob by měl být 20 lidí na 400 metrů čtverečních. Na tiskové konferenci po jednání vlády o tom informoval ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Vláda dále od středy zakázala prodej v tržnicích, mobilních provozovnách a pochůzkový a podomní prodej, upřesnil následně ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) na twitteru.

"Zakazujeme prodej na tržištích s tím, že zákaz se nevztahuje na pojízdné prodejny a současně se nevztahuje na tržnicích na prodej ovoce a zeleniny, prodej mléka a výrobků z mléka, masa a výrobků z masa, vajec, pekařských a cukrářských výrobků, medu, ale vše z domácí provenience," uvedl Havlíček.

Prymula na tiskové konferenci upozornil, že vláda po víkendových záběrech v médiích ohledně velkého množství lidí na farmářských trzích na pražské náplavce zvažovala i úplný zákaz prodeje na trzích.

Vláda dnes také rozhodla o zákazu maloobchodního prodeje v neděli po celý den, v ostatních dnech od 20:00 do 05:00 ráno. Nevztahuje se to ale na čerpací stanice, lékárny nebo prodejny v místech zvýšené koncentrace cestujících, jako jsou letiště, železniční stanice nebo autobusová nádraží. Současně se omezení doby nevztahuje na prodejny ve zdravotnických zařízeních a na restaurace, které budou moci pokrmy připravovat a bude možné si je vyzvedávat.

Zároveň kabinet zavedl od středy v Česku zákaz nočního vycházení mezi 21:00 a 04:59.


Zdroj: ČTK, 27. 10. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 11:24