Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 10.11. 2020

11. 11. 2020 | Agris

ASZ ČR hlavním koordinátorem mezinárodního projektu AGRIWATER

Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) se opět stává hlavním koordinátorem mezinárodního projektu v rámci programu Erasmus+, který tentokrát nese název AGRIWATER - Inovativní a udržitelné způsoby zadržování vody v zemědělské krajině.

Déšť zpozdil sklizeň brambor a cukrovky o týdny

Sklizeň podzimních plodin se kvůli dešťům opozdila o tři týdny až o měsíc. Dnes to na on-line tiskové konferenci uvedli zástupci Zemědělského svazu ČR. Kromě sklizně brambor a cukrovky se zpožďuje i setí ozimých plodin.

Epidemie koronaviru vyprázdnila potravinové banky

Pandemie připravila o příjem řadu samoživitelek i mladých rodin a dopadla také na seniory. V některých krajích se jich až o padesát procent víc obrací na neziskové organizace s žádostmi o jídlo a potravinové banky už často ani nemají ve svých skladech dost surovin, aby poptávku uspokojily.

Zbývá zasít pětina ozimů

Na základě dat průzkumu Zemědělského svazu ČR se zemědělcům nepodařilo zasít 19 % ozimých plodin. Nejhorší situace je v Olomouckém kraji, kde více než třetina podmáčených pozemků neumožnila zasít plných 36 % plánované výměry.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 11. 11. 2020





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 09:44