Souhrn událostí uplynulého dne – 1.12. 2020

Česko jako první v EU spouští Modernizační fond, konkrétně tzv. předregistrační výzvy

Výroba a distribuce tepelné energie z obnovitelných zdrojů, výstavba fotovoltaických elektráren nebo optimalizace spotřeby energie ve výrobních a technologických procesech, to je jen malý výčet projektů, které se mohou od dnešního dne hlásit do tzv. předregistračních výzev ze 150 miliardového Modernizačního fondu.

Pekárny nestíhají péct cukroví

Dalo by se předpokládat, že v důsledku koronavirové krize bude dopad na objednávky cukroví spíše negativní. Opak je však pravdou. Mnozí zákazníci sice mají hlouběji do kapsy, avšak v důsledku domácí výuky dětí a dalších nestandardních starostí a povinností mají také mnohem méně času a chuti do vlastnoručního pečení.

Divočákům se daří. Pomáhá jim koronavirus, který myslivcům komplikuje hony

Divokým prasatům se v českých lesích daří čím dál lépe. A letos i „díky“ epidemii koronaviru. Myslivci, kteří se už několik let snaží dostat vysoké stavy černé zvěře pod kontrolu, musejí být opatrní, a ruší proto hony.

SZIF bude hospodařit s 40,4 miliardy Kč, schválila vláda

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) bude v příštím roce hospodařit s 40,4 miliardy korun. Dnes to na návrh ministerstva zemědělství schválila vláda, uvedla na svém webu. Meziročně jde proti schválenému rozpočtu o snížení o 1,8 miliardy korun, proti letošnímu očekávanému rozpočtu, do kterého následně přibyly další výdaje.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info