Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 13.1.2021

14. 1. 2021 | Agris

Vědci ve Finsku vyvíjejí vakcínu proti covidu pro zvířata

Tým vědců na Helsinské univerzitě vyvíjí očkovací látku, která má před onemocněním covid-19 ochránit chovná zvířata, jako jsou norci. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na finský svaz chovatelů kožešinových zvířat Fifur.

Z veřejných peněz si platíme devastaci krajiny a půdy, říká expert o současné zemědělské politice EU

Současná společná zemědělská politika EU má řadu nedostatků, které brání farmářům přispívat k rozvoji krajiny nebo ochraně půdy. Patrné je to zejména v Česku. Změnit to mají nová pravidla. Jak? Na to se EURACTIV.cz ptal odborníka Lehejčka.

Ve druhé polovině týdne udeří mrazy, teploty mohou klesnout až na 14 stupňů pod nulou

Po nadprůměrně teplém prosinci se zdá, že se zima v lednu rozhodla důrazněji přihlásit o slovo. Po první vlně mrazivého počasí a sněhu v minulém týdnu nás v příštích dnech čeká další období s ještě nižšími teplotami. Postará se o to tlaková níže Dimitrios, v jejímž týlu k nám začne od čtvrtka proudit studený vzduch.

Desítky milionů eur pro malé farmáře měly skončit u velkých firem. Podezření vyšetřuje Evropská komise

Evropská komise zahájila hloubkové vyšetřování možného neoprávněného přidělení unijních dotací velkým českým zemědělským podnikům. Exekutiva Evropské unie oznámila, že má pochybnosti mimo jiné u dotací na restrukturalizaci a zavlažování farem, jejichž přidělení velkým firmám místo menším podnikům mohlo porušit unijní pravidla.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 14. 1. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 10:12