Agris.cz - agrární portál

Česko zažilo další mrazivé ráno. Teploty klesaly pod minus 20 stupňů

18. 1. 2021 | Denik.cz

Teploty v Česku dnes nad ránem klesly místy pod minus 20 stupňů Celsia, především na severovýchodě země. Největší mráz byl kolem 05:30 v Orlickém Záhoří na Rychnovsku, kde meteorologové naměřili minus 26,2 stupně. Vyplývá to z průběžných údajů zveřejněných na facebooku Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Na některých místech teploty ještě klesají, definitivní údaje o ranních minimech proto budou známy až dopoledne.

Teploty klesaly hluboko pod bod mrazu hlavně v místech, kde se v noci na delší dobu vyjasnilo. Kromě Orlického Záhoří bylo dnes nad ránem velmi chladno také v Hošťálkové na Vsetínsku. Teplota tam klesla na minus 24,3 stupně Celsia. O půl stupně tepleji bylo v Rýmařově na Bruntálsku. Pod minus 22 stupňů se teplota dostala například v Opavě.

Po mrazivém víkendu se v Česku na začátku nového týdne oteplí. Už dnes se teploty dostanou nad nulu na jihozápadě Čech. Od středy pak bude nad nulou i na horách a v nížinách může být uprostřed týdne místy i kolem pěti stupňů nad nulou. Ke konci týdne se sice na horách opět ochladí, v nížinách ale zůstanou nejvyšší denní teploty kolem dvou stupňů, uvádí ČHMÚ.

Srážky budou dneska sněhové, v úterý večer a ve středu od jihozápadu postupně dešťové, a to i na horách. V pátek se na hory vrátí sněžení a o víkendu by mělo sněžit i ve středních polohách.

Autor: ČTK


Zdroj: Denik.cz, 18. 1. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.04.2024 01:30