Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 25.1. 2021

26. 1. 2021 | Agris

Svaz vinařů: Na víno se kvóta pro obchody nevztahuje

Kvóta na podíl českých potravin ve velkých obchodech by pro tuzemské vinaře byla problém, podle prvních analýz Svazu vinařů se ale na víno nevztahuje. ČTK to řekl prezident svazu Tibor Nyitray.

Zpráva pro vládu: Cíle dobrého vládnutí se neplní, zemědělství ničí krajinu a roste nerovnost

Vláda v pondělí projedná Zprávu o kvalitě života, která hodnotí naplňování plánu Strategického rámce Česká republika 2030. Text kritizuje rostoucí nerovnost v oblasti zdraví, zemědělství ničící krajinu a životní prostředí a navíc konstatuje, že nebylo dosaženo žádného z cílů v oblasti „dobrého vládnutí“.

Jihočeští veterináři zahájí kontroly kvůli ptačí chřipce

Jihočeská krajská veterinární správa dnes zřejmě zahájí fyzickou kontrolu komerčních chovů drůbeže kvůli výskytu ptačí chřipky v Dlouhé Lhotě na Táborsku. V pásmu dozoru je devět chovů, většina by měla být podle ústředního ředitele Státní veterinární správy (SVS) Zbyňka Semeráda bez zvířat.

Kontrola SZPI potvrdila, že výrobci nechybovali u potravin ošetřovaných ionizujícím zářením

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila kontrolní akci s cílem detekovat u potravin použití tzv. ionizujícího záření. Inspektoři zjišťovali, zda výrobci na obalu uvádí informace o použití ionizujícího záření, jak vyžadují národní i evropské právní předpisy, resp. zda lze detekovat ionizující záření i u potravin, kde tato informace na obalu uvedena není.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 26. 1. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 04:22