Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 22.02.2021

23. 2. 2021 | Agris

Minipivovar na Chrudimsku přišel loni o dodávky do restaurací

Minipivovar ve Žlebských Chvalovicích na Chrudimsku loni vyrobil o 90 procent méně piva. Meziroční pokles způsobila pandemie koronaviru, nedodával sudové pivo do restaurací, prodeje do PET lahví byly proti tomu minimální. ČTK to řekl jeho majitel Jaroslav Kutílek.

Na Příbramsku někdo zřejmě otrávil 16 zvířat včetně orla mořského

U Sedlice nedaleko Rožmitálu pod Třemšínem na Příbramsku bylo nalezeno 16 mrtvých zvířat včetně orla mořského, dvou jestřábů a tří kání lesních. Někdo je zřejmě otrávil, případem se zabývají kriminalisté, informovala dnes ČTK Česká společnost ornitologická (ČSO).

Vědci rozluštili záhadu, proč mají některé kozy a ovce čtyři rohy. Může za to mutace jediného genu

Turovitým zvířatům mohou výjimečně vyrůst čtyři rohy, jak se to děje u některých druhů ovcí nebo alpských koz. Důkazy o existenci takzvaných polycerátů jsou staré několik staletí, genetická příčina této anomálie ale byla až doposud pro vědce záhadou.

V jižních Čechách vzrostl chov prasat i výroba mléka

V jižních Čechách loni stouplo množství chovaných prasat o 2,6 procenta na 87.918 kusů. O necelá čtyři procenta vzrostla meziročně také výroba mléka na 363,9 milionu litrů. Loni stoupla i průměrná roční dojivost krav. V zemědělských podnicích naopak klesly stavy skotu, o 4851 zvířat na 206.900 kusů.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 23. 2. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 23:40