Hlavní obsah

Teplé dny utne studená fronta s přeháňkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádně vysoké teploty, které během pracovního týdne místy přináší teplé jižní až jihozápadní proudění, utne páteční přechod studené fronty, který na vrcholky hor vrátí sněžení, uvedla pro Novinky meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 25.2.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

O víkendu odpolední teploty vystoupají nejvýš na 9 stupňů Celsia a na procházky bude lépe si přibalit deštník. I tak ale budou teploty v závěru února v porovnání s dlouhodobým normálem nadprůměrné.

„V pondělí 1. března startuje meteorologické jaro, jehož počátek už bude opět převážně slunečný, a nejvyšší odpolední teploty se budou šplhat přes 10 stupňů Celsia. Počasí v Česku opět začne ovlivňovat tlaková výše,“ poznamenala Honsová.

Niagarské vodopády obalil led

Cestování

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy zataženo nízkou oblačnosti a mlhavo, která se ojediněle udrží po celý den. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 13 až 17 stupňů, při nízké oblačnosti ale bude jen kolem 6 stupňů Celsia.

V pátek očekávejme jasno až polojasno, ráno zataženo nízkou oblačnosti a mlhavo. Postupně od severozápadu přibývání frontální vysoké oblačnosti a místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty v rozmezí 2 až –2 stupně, nejvyšší denní teploty 12 až 16 stupňů Celsia, pod nízkou oblačností bude chladněji. Během dne se začne od západu ochlazovat.

Lovec mrazů se letos rekordu už asi nedočká

Domácí

V sobotu lze čekat zataženo až oblačno, místy přeháňky, na horách sněhové. Ranní teploty 3 až –1 stupeň, nejvyšší denní 5 až 9 stupňů Celsia.

V neděli bude oblačno, ojediněle přeháňky, na horách sněhové. Během dne ubývání oblačnosti až na polojasno. Ranní teploty 1 až –3 stupně. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 stupňů.

V pondělí by mělo být jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy zataženo nízkou oblačnosti a mlhavo. Mlha se ojediněle udrží po celý den. Ranní teploty 2 až –2 stupně, nejvyšší denní 7 až 11 stupňů.

V úterý a ve středu lze opět čekat jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy zataženo nízkou oblačností a mlhu, která se ojediněle udrží po celý den. Ranní teploty po oba dny v rozmezí 3 až –1 stupeň. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám