Agris.cz - agrární portál

Pivovar AB InBev po loňském poklesu čeká letos růst zisku i tržeb

26. 2. 2021 | ČTK

Největší světová pivovarnická skupina Anheuser-Busch InBev letos počítá s výrazným růstem zisku i tržeb. Loni její výsledky zasáhly negativní dopady pandemie covidu-19, oznámila dnes firma, která působí i v České republice. Loni se zisk propadl na 1,4 miliardy dolarů (zhruba 30 miliard Kč) z 9,2 miliardy dolarů v předchozím roce. Tržby se snížily zhruba o desetinu na 46,9 miliardy dolarů.

Společnost AB InBev v loňském roce zaznamenala pokles objemu prodeje ve všech regionech kromě Jižní Ameriky. Upozornila však, že konzumenti piva loni změnili své návyky, což zmírnilo dopady uzavírání restaurací a barů na její tržby.

"Spotřebitelé se rychle přizpůsobili nové realitě přechodem ke konzumaci doma, zvýšeným využíváním internetového prodeje a hledáním nových způsobů kontaktu s ostatními. To posílilo naši důvěru v dlouhodobý potenciál piva," uvedla firma. Dodala, že na tyto změny rychle reagovala, díky čemuž dosáhla zhruba dvouprocentního růstu objemu prodeje ve druhé polovině roku.

Skupina Anheuser-Busch InBev vznikla v roce 2008, kdy belgický pivovar InBev převzal za 52 miliard dolarů amerického konkurenta Anheuser-Busch. V roce 2016 skupina koupila zhruba za 100 miliard dolarů svého největšího rivala SABMiller.

Mezi značky skupiny Anheuser-Busch InBev patří například Budweiser, Corona či Stella Artois. V České republice firma vlastní českobudějovický pivovar Samson.


Zdroj: ČTK, 26. 2. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 01:09