Agris.cz - agrární portál

Jihomoravský kraj pošle na podporu venkovských prodejen o milion navíc

8. 4. 2021 | ČTK

Jihomoravský kraj pošle zhruba o milion korun víc na podporu venkovských prodejen, proti původním třem milionům tak do malých obcí na dotacích poputují necelé čtyři miliony. Po jednání rady kraje to dnes na on-line tiskové konferenci uvedl radní Jiří Hlavenka (Piráti). Cílem programu je zachovat prodejny v menších obcích do 750 obyvatel s jedinou prodejnou potravin, které by jinak hrozil zánik.

"Jde o to, že zejména v době covidu ty malé vesnické prodejny trpí, živoří a víme, že když se ta prodejna zavře, tak už se nikdy neotevře," uvedl radní. Doplnil, že obyvatelé těchto obcí jsou často imobilní nebo nemají vůz či prostě kvůli covidu nechtějí příliš cestovat do vedlejších obcí.

Podle radního jde o necelou stovku vesnic, které peníze získají.

Kraj dotační program založil před třemi lety. Cílem je zachovat základní funkce služeb na venkově s ohledem na kvalitu života.


Zdroj: ČTK, 8. 4. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 08:59