Souhrn událostí uplynulých dní – 9. – 11.4. 2021

Svaz: V zemědělských podnicích má podíl čtvrt milionu lidí

V českých zemědělských podnicích má vlastnický podíl více než čtvrt milionu lidí. ČTK to dnes sdělil Zemědělský svaz ČR na základě svého průzkumu mezi 356 zemědělskými firmami, které hospodaří na 593.000 hektarech zemědělské půdy.

Norská výzva pomůže najít cestu, jak zbavit řeky zbytků léčiv a hormonů

I když je čištění odpadních vod u nás na pokročilé úrovni, ne vždy dokážeme zbavit vodu všech nečistot. Výzkumy prokázaly, že se v povrchových vodách vyskytují zbytky antibiotik, hormonů a jiných běžně používaných látek, které však mohou být pro vodní organismy a ekosystémy velice nebezpečné.

Odborníci se snaží vrátit ohroženého tetřívka do jesenické přírody

Šest tetřívků obecných bylo v úterý přivezeno do oblasti masivu Králického Sněžníku na Šumpersku, kde budou vypuštěni do volné přírody. Z tamních lesů totiž ohrožený hrabavý pták v předchozích desetiletích postupně vymizel.

Nepodceňujte dostatek minerálních prvků

I když aktuální aprílové počasí skutečné jaro zatím příliš nepřipomíná, přeci jen se neodvratně blíží doba vyhnání zvířat na pastvu. Toto idylické období však s sebou přináší také zdravotní rizika. Těch se ale naštěstí dá při dodržování jednoduchých pravidel celkem snadno vyvarovat.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info