Souhrn událostí uplynulého dne – 12.4. 2021

Ekofrukt: Zájem o ovoce a ovocné tyčinky se po propadu blíží dlouhodobému stavu

Zájem o ovoce a ovocné tyčinky se po loňském poklesu na počátku pandemie blíží dlouhodobému stavu. Zda mráz v posledních dnech poškodil květy ovocných stromů, zatím není jasné, protože letos vykvétají oproti předchozím dvou letům později, uvedl na dotaz ČTK jednatel slánské firmy Ekofrukt Tomáš Richtr.

Kanadští vědci vytvořili biologicky rozložitelný materiál z rybího odpadu

Vědci v Kanadě hledající alternativu ke znečišťujícím plastům objevili biologicky rozložitelný materiál z rybího odpadu, který by se jinak vyhodil. Jejich látka by se mohla používat na výrobu celé škály produktů od obalů až po oblečení, napsal zpravodajský server Independent.

ASZ ČR žádá o prodloužení doby na uplatnění zelené nafty

Je nepochybné, že pandemický nouzový stav přinesl své komplikace také zemědělcům, a to včetně omezení pohybu mezi okresy. To se odrazilo i na průběhu příprav a zpracování různých administrativních záležitostí a zákonných nároků – včetně nároku na uplatnění vratky ze spotřební daně u spotřebované nafty.

Podmínky aplikací přípravků na ochranu rostlin pro snížení škod způsobených hrabošem polním v ČR

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) zveřejňuje možnosti aplikací přípravků na ochranu rostlin při řešení kalamitního výskytu hraboše polního v České republice. Vedle aplikace zvýšenou dávkou do nor je na omezené období a ve výjimečných případech možná i povrchová aplikace.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info