Agris.cz - agrární portál

Prezident Svazu vinařů Nyitray na postu končí

15. 5. 2021 | ČTK

Prezident Svazu vinařů Tibor Nyitray na postu končí, představenstvo svazu vyzvalo členskou základnu k předložení návrhů kandidáta na nového prezidenta spolku. Vyplývá to z oznámení na webu svazu. Nyitray odstupuje z osobních důvodů.

Na změnu na postu upozornil server iDnes.cz. Nyitray byl prezidentem svazu byl devět let, vinaři jej do čela organizace zvolili třikrát za sebou.

"Dlouho jsem o tom uvažoval. Čekají nás různé výzvy, na které je potřeba spousta energie. A já už jsem si dost takových válek odehrál. Cítím, že bych to už nedokázal tak, jak by to mělo být. Musím dát prostor někomu mladšímu,“ uvedl pro server Nyitray.

Ve funkci chce skončit nejpozději do 30. června, ale i dříve, konkrétně do nejbližší valné hromady. Do jejího konání by měla členská základna předložit návrhy na kandidáty na nového prezidenta spolku. Termín ale zatím vzhledem k epidemiologické situaci nebyl stanoven.

Svaz vinařů ČR zastupuje asi 1350 subjektů. Z nich asi 160 fyzických a právnických osob, které dohromady hospodaří na ploše asi 4900 hektarů vinic, také zhruba 30 vinařských spolků, které mají dohromady asi 1200 fyzických a právnických osob. Ty dohromady hospodaří na ploše asi 11.200 hektarů vinic.


Zdroj: ČTK, 15. 5. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 22:03