Agris.cz - agrární portál

Svaz: Pivovary jsou na pondělní rozvolnění připravené

30. 5. 2021 | ČTK

Pivovary jsou na pondělní rozvolnění připravené, zajistí zásobování i servis. ČTK to dnes sdělila výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven (ČSPS) Martina Ferencová. Doufá, že otevření restaurací vydrží i déle než jen přes letní měsíce.

Vláda se k rozvolnění rozhodla na základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu. "Z pohledu příprav pro nás není zase a tak zásadní, zda k plnému otevření restaurací dochází na základě soudního rozhodnutí vůle ministerstva zdravotnictví nebo něčeho jiného," řekla Ferencová.

Restaurace jsou podle ní schopné přivítat bezpečně hosty už delší čas. "Zkušenost z předchozích vln pandemie nás naučila, že omezení nebo jejich parametry i termíny se často mění velmi rychle. Máme tedy už nastavená pevná pravidla, a ta zajistní nejen hladké spuštění provozů, ale i jejich bezpečnost," doplnila.

V restauracích bude nutné po pondělním otevření dodržovat předepsané rozestupy, nosit ochranu úst a nosu mimo konzumaci. U menších stolů budou moci sedět nejvýš čtyři hosté. Více než čtyři hosty budou moci restauratéři podle mimořádného opatření usadit u stolu s deseti a více místy. Mezi skupinami čtyř zákazníků, vyjma členů jedné domácnosti, budou muset být odstupy alespoň 1,5 metru. V podnicích není povolena produkce živé hudby a tanec.


Zdroj: ČTK, 30. 5. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 12:51