Agris.cz - agrární portál

Restaurace Eska s vlastní pekárnou peče voňavý chléb nonstop

22. 6. 2021 | pekarske-technologie.cz

Už jste si někdy v restauraci objednali polévku a k ní dostali okoralý chleba ze supermarketu? V pražské restauraci Eska se něco takového zákazníkovi nemůže stát. Mají tu totiž svou vlastní proslulou pekárnu, kde denně vyrobí asi pět set kusů domácího kváskového chleba z bio mouky a pečou téměř nonstop, protože poptávka stále roste.

Kvalitní mouka je základ úspěchu

Když v Esce s pekařinou začínali, nevznikl výborný chléb na první pokus. Chtělo to rok a půl pokusů a omylů, než byl z pece vytažen dokonalý bochník. Za hlavní záruku úspěchu považují v Esce mouku značky Probio, která je v BIO kvalitě a mele se ve speciálním bezlepkovém mlýně. Mouka se přidává do kvásku i těsta a její kvalita je stěžejní.Firma Probio, která mele mouku ve Starém městě pod Sněžníkem, má skoro třicet let zkušeností s výrobou biopotravin a je tak prvním a zároveň největším výrobcem bioproduktů v ČR.

Sortiment pekárny Eska se stále rozšiřuje

V současné době můžete v Esce ochutnat dva druhy chleba, které jsou velmi prakticky nazvané chleba 33 a chleba 66. Oba druhy chleba jsou z třístupňového kvasu a zrají 14 hodin. Bochník o váze 780g přijde zákazníka na 105 Kč.

  • Chleba 33 obsahuje 33% žitné mouky. Je křupavý a hodí se perfektně k přípravě topinek nebo jen tak k zakousnutí.
  • Chleba 66% obsahuje 66% žitné mouky a je trošku hutnější. Je výborný třeba k pomazánkám.

Výborný chléb však není to jediné, čím se pekárna Eska může pochlubit. Pečou se zde také koláče, buchty, bábovky a čerstvé loupáky.

K chlebu si zde zákazník může dát ještě výživnou polévku a ke sladkému zase ocení výběrovou kávu z české pražírny Nordbeans.

Autor: redakce


Zdroj: pekarske-technologie.cz, 22. 6. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 09:30