V Česku se oteplí a slunce o sobě dá vědět. Sobota bude vhodná ke koupání

Události: Česko čeká teplý a slunečný víkend (zdroj: ČT24)

S nadcházejícím víkendem se mohou Češi po přechodném ochlazení těšit na návrat příznivějšího a letnějšího počasí. Teploty se budou pohybovat nad pětadvaceti stupni Celsia a podmínky budou přívětivé třeba ke koupání. Až v neděli se situace postupně změní a odpoledne a večer se objeví bouřky.

Česko čekají teplé a slunečné dny. V pátek by mělo být přechodně oblačno, spíše ale na horách, přičemž teploty vystoupají nad letních pětadvacet stupňů Celsia.

Sobota přinese i do hor hodně slunce, které může v tento den svítit i přes dvanáct hodin. Kromě toho vyvrcholí příliv teplého vzduchu a maxima mohou první víkendový den přesáhnout tropickou třicítku. V kombinaci se slunečným počasím tak sobota nabídne nejvhodnější podmínky ke koupání v tomto týdnu.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

V neděli se ale situace začne měnit, dorazí zvlněná studená fronta. Bude tedy dobré počítat s přibýváním oblaků a místy bude i pršet. Objeví se také bouřky, hlavně odpoledne a večer. Ojediněle mohou být i silné s kroupami, přívalovým deštěm a silným větrem.

Riziko silných bouří se v neděli týká zejména Čech a Vysočiny. V pondělí se mohou objevit také na Moravě a ve Slezsku.