Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 29.7. 2021

30. 7. 2021 | Agris

Jizerskohorské bučiny jsou naší první přírodní lokalitou světového dědictví UNESCO

Česká republika má od dnešního dne první přírodní lokalitu, oceněnou jako skutečná součást dědictví celého lidstva: všech 15 dalších míst světového dědictví v ČR jsou význačné kulturní památky globálního významu.

Vědci objasnili, jak skupina hormonů ovlivňuje růst kořenů rostlin

Vliv hormonů brasinosteroidů na růst kořenů rostlin objasnil belgicko-český tým biologů. Výsledky výzkumu dopadu hladiny těchto hormonů na dělení a růst buněk přispějí k lepšímu pochopení kořenového systému. V budoucnu mohou pomoci například při zvyšování odolnosti plodin, uvedla Akademie věd ČR (AV).

Český chřest se stále více prodává v obchodních řetězcích

Stále více českého chřestu se prodává nikoliv na farmářských trzích, ale v obchodních řetězcích. Například od největšího pěstitele, firmy Český chřest, šlo z jejich letošní 240tunové produkce k zákazníkům skrze řetězce 225 tun.

Farmář: Sklizeň plodin na Litoměřicku se kvůli počasí posunula o 2 týdny

Sklizeň karotek i dalších plodin, které pěstuje zemědělství v Hošťce na Litoměřicku, se kvůli jarním mrazům i deštivému létu posunula zhruba o dva týdny. Zemědělec Zdeněk Voldřich starší doufá, že nepřijde chladné počasí na přelomu září a října, kdy se bude sklízet poslední mrkev.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 30. 7. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 13:21