Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 30.7. – 1.8. 2020

2. 8. 2021 | Agris

Veterináři varují před pesticidem v boku bez kosti z Normy

Veterináři nařídili stáhnout z trhu polský uzený bok bez kosti od Animex Foods. Dostali systémem rychlého varování informaci, že obsahuje pesticid etylenoxid. V ČR výrobek prodával řetězec Norma, na trh se ho dostalo 400 kilogramů, většina se prodala.

Pěstitelé brambor na Vysočině čekají průměrné výnosy, vliv ještě bude mít počasí

Pěstitelé brambor na Vysočině letos čekají nejvýš průměrné výnosy kvůli chladnému jaru, které sázení brambor zpozdilo. Na dnešním semináři v Havlíčkově Borové to ČTK řekl předseda Českého bramborářského svazu Josef Králíček.

Vědci řeší odolnost vůči antibiotikům u prasat způsobenou zinkem

Vědci z Ústavu chemie a biochemie Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně zjišťují, jak zastavit zvyšování odolnosti vůči antibiotikům, které způsobuje zinek preventivně podávaný selatům po odstavení od prasnic. Zinek pomáhá jako prevence vzniku a šíření průjmu u selat.

Cenová politika potravin v době pandemie

Trendem posledních let je zdravé stravování. Stále větší počet lidí přemýšlí nad tím, co si koupí a následně sní, i když je cena vyšší. Jednoduchá rovnice, která se vlivem pandemie změnila. Letáky se zbožím za zvýhodněnou cenu stále zaplavují naše schránky a jsou v mnoha domácnostech chtěným čtivem.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 2. 8. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 09:09