Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 11.8.2021

12. 8. 2021 | Agris

Snižování emisí metanu v zemědělství

Snižování emisí skleníkových plynů v zemědělství. To jeden z cílů, který si dala Evropská komise a tyto plány vtělila mj. do zelené dohody (green deal) a dalších strategických materiálů. Úsilí členských států se nemá zaměřovat jen na emise uhlíku, ale také metan.

Nepravidelné deště a sucho ohrožují pěstování kakaových bobů v Kamerunu

Změny počasí zapříčiněné globálním oteplováním ohrožují pěstování kakaových bobů v Kamerunu. To je pro třetího největšího producenta této plodiny v Africe velký problém. Vývoz kakaa tvořil v roce 2019 přes 15 procent všech příjmů z exportu a životně na něm závisí řada drobných farmářů, napsala agentura Reuters.

Poklesne produkce borového dřeva v České republice?

Nepříznivý vývoj klimatu v posledních několika letech se negativně projevuje i na porostech borovice lesní. Kombinace sucha, podkorního hmyzu a houbových patogenů nepříznivě ovlivňuje jejich zdravotní stav a v mnoha oblastech ČR dochází k alarmujícímu nárůstu odumírání.

Od srpna nesmí zemědělci pokládat jed na hraboše na půdu

Červencové počty hrabošů nedosahují kalamitních stavů. Pracovníci zemědělského ústavu vysledovali 86 aktivních východů z nor na hektar, což znamená meziměsíční snížení o 23 procent. Ústav proto výhledově sníží monitoring těchto škůdců.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 12. 8. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 14:53