Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 16.8.2021

17. 8. 2021 | Agris

Irsko zavádí povinnou elektronickou evidenci skotu

Irsko s účinností od ledna 2022 zavádí pro chovatele povinnou elektronickou identifikaci skotu (EID). Jedná se o irské národní rozhodnutí, předpisy EU nic takového nevyžadují. Irští farmáři proto požadují, aby jim byly kompenzovány dodatečné náklady, které byly vyčísleny na 1,05 – 1,10 EUR na jednu ušní známku. V

Lesníky trápí přemnožená zvěř. Ničí kmínky stromků i vyklíčené semenáčky.

Lesníci musí bojovat s dalším „nepřítelem“. Zatímco se stále vypořádávají s následky lýkožrouta, škody páchá i přemnožená zvěř jako jelen, daněk, muflon či srnec. Chybí tak rovnováha mezi zvěří a prostředím, ve kterém žijí.

Výrobce nápojů Fontea z Veselí n. Lužnicí zvýšil zisk, čeká další růst

Firma Fontea, která ve Veselí nad Lužnicí vyrábí a prodává nealkoholické nápoje, měla loni tržby z prodeje výrobků a služeb 515,2 milionu Kč. Meziročně klesly o zhruba procento. Provozní zisk stoupl o 16 milionů na 18,9 milionu Kč.

Sklizeň kmínu se v okolí Malče letos zpozdila, výnos a kvalita by měly být dobré

Zemědělské družstvo Maleč na Havlíčkobrodsku spustilo v letošní sezoně linku na čištění kmínu před dvěma týdny. Tradiční pěstitel tohoto koření začal zpracovávat kmín dovezený z polí podniků hospodařících v nižších polohách.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 17. 8. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 00:19