Agris.cz - agrární portál

Unilever investuje 20 milionů eur do rozšíření výroby zmrzliny v Maďarsku

24. 8. 2021 | ČTK

Britsko-nizozemský výrobce spotřebního zboží a potravin Unilever investuje přes 20 milionů eur (téměř 511 milionů Kč) do rozšíření kapacity pro výrobu zmrzliny ve své maďarské továrně. V rozhovoru s podnikatelským deníkem Világgazdaság to řekl manažer maďarské divize Unileveru Alberto Di Leo.

Unilever závod v maďarském městě Veszprém doplní o výrobní halu o rozloze 3000 metrů čtverečních, aby uspokojil rostoucí poptávku po zmrzlinářských produktech značky Magnum. Projekt hodlá dokončit ve druhé polovině příštího roku.

Více než polovina produkce továrny ve Veszprému směřuje do zahraničí. Některé její zmrzlinářské produkty se vyvážejí až do jihovýchodní Asie, upozornila agentura MTI.

Di Leo v rozhovoru poukázal i na dříve oznámenou investici 50 milionů eur v továrně na výrobu chemikálií pro domácnost v maďarském městě Nyírbátor. Po dokončení tohoto projektu se podle něj bude v Maďarsku vyrábět 90 procent chemikálií pro domácnost, které Unilever prodává ve východní Evropě.


Zdroj: ČTK, 24. 8. 2021





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 05:59